Sunday, August 21, 2011

MOOD RAYA

Hari ini dah masuk hari ke 21 umat islam berpuasa (yang betul2 islam la), maknanya tinggal 9 hari saja lagi untuk kita menyambut hari raya. Hari persekolahan pun hanya tinggal 4 hari sebelum mula bercuti selama seminggu.

Maka, minggu ini sudah ramai murid-murid yang ponteng sekolah (ini semua gara 'mood' raya). Sebabnya, dorang semua dah balik kampung, especially yg mana kampung dorang kat Sabah & Sarawak.

Fenomena sebegini mmg x pelik kat sekolah aku, bukan seminggu dua dorang cuti tapi berbulan-bulan. Kalau yang rajin plus mak bapak pulak jenis yang take care pasal pendidikan anak2 mereka maka mereka akan menumpang belajar di sekolah sana. Manakala yang sebaliknya pulak, jawab kata masuk hutan menyumpitlah.

Minggu ni jugak mood mengajar dah kureng. Almaklumlah nak raya, murid-murid pun dah x sabar nak cuti. Tapi tanggungjawab harus dilaksanakan kerana ini jalan yang aku pilih.

No comments:

Post a Comment